perjantai 8. tammikuuta 2010

Pakkanen - siitä suomalaiset tykkää...


Pakkanen - siitä suomalaiset tykkää
Pakkanen - kuljetaan nenät huurussa

Pakkanen...

(Papu ja Pojat: Helle)


Täna aamuna herätessä mittari näytti 26,4 astetta pakkasta ja kylmävesiputki oli jäässä. Taitaa olla tämäntalvinen pakkasennätys näillä leveysasteilla. No, putki saatiin onneksi sulatettua ja vesi virtaa taas! Kuusamon lentoasemalla oli kuulemma mitattu koko Suomen pakkasennätys, -36,9 astetta selsiusta. Oikein kunnollinen suomitalvi siis!

Aamulla kaivoin komeron nurkasta esiin untuvatakkini ja pakkasin itseni ja esikoisen kunnollisen toppa/myssy/huivi/villasukka-kerroksen alle ja niine hyvinemme lähdimme marssimaan koulua kohti. Pakkaslumi narskui mukavasti jalkojen alla, nenänpäätä ja poskia kirveli ja kaulaliina oli hetkessä pieniä jääkiteitä täynnä, kun siinä kaksin kuljimme aamuhämärässä lumista maisemaa ihaillen.

Nyt on ihana käpertyä sohvan nurkkaan takkatulta katselemaan ja lämmittelemään, lukemaan hyvää satukirjaa nuoremmille ja neuloa välillä pätkä ystävän noroista "Lacy Baktus" -huivia. Pyykkikone rullaa ja mielessä ovat 6-vuotiaan keskimmäisen huomiset kutsut kuninkaallisille ystävilleen.

Iltapäivällä tehdään esikoisen lempiruokaa "klasagnea" ja siivotaan.

Että tämmöinen pakkaspäivä!

Puikoilla noroinen Lacy Baktus by Terhi Muinonen.

3 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Onpas kevään värinen baktus puikoilla!

paperisydän kirjoitti...

Onpa ihana huivi tulossa! Baktusta aion kokeilla itsekin, "perusversiota" varmaan ensin.

Pakkanen on kyllä mukavaa :)

Sirisan kirjoitti...

Tarina ja paperisydän: Kiitos kehuista! Tykkään itsekin väreistä. Perusversiota minäkin ensin itse kokeilin ja sitten vasta uskaltauduin elämäni ensimmäisen Noron kera Lacy Baktuksen kimppuun.