sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Viherpiperrystä

Olemme viettäneet pääsiäistä melko lailla sisätiloissa, kun maata kiertänyt vatsatauti löysi tiensä meillekin. Tavoilleni uskollisesti pääsiäisvalmistelut jäivät vähän viimetinkaan, ruohotkin istutettiin vasta pääsiäisviikon tiistaina. Laitettiin perinteisen rairuohon sekaan ohraa ja sokerihernettä. Kerkesivät sentään itämään pääsiäiseksi.

Sairasteluista huolimatta olemme ehtineet puuhailla kaikenlaista:


Aprillipäivänä/Kiirastorstaina vietettiin veljenvaimon, eikun siis miehen siskon syntymäpäiviä. Mansikkakakku maistui pitkästä aikaa!


Virpomaan emme päässeet, mutta meitä virvottiin senkin edestä. Täälläpäin Suomea virvotaan siis vasta pääsiäislauantaina. Se, mikä minun mielestäni on surullista, on se, että yhä enemmän trullittelu on muuttumassa mustanpuhuvaksi noita-akkameiningiksi, olenpa nähnyt yhden lapsen puetun piruksikin, "entisaikojen" iloisten, punaposkisten trullimummeleiden sijaan.


Esikoisen kanssa innostuimme istuttelemaan ruohojen ja herneenversojen lisäksi kaikenlaista muutakin. Siemenpusseista mullan alle sukelsivat kuukausimansikan, punahatun, kirsikkatomaatin, pikkuvitjan, ahkeraliisan, sarjasaipon, punapäivänkakkaran, tsinnian ja amppelipetunian siemenet (olen hamsteri myös siementen suhteen). Se on tämä petollinen kevätaurinko, joka saa mielen halajamaan jo puutarhaan. Osa siemenistä oli käynyt jo vanhaksi, mutta rohkea rokan syö, kokeillaan! Ja yritetään muistaa myös kastella ja hoitaa istutuksia...


Siemenestä kukaksi on pitkä matka. Onneksi nyt jo saa nauttia tulppaanien, narsissien, perunanarsissien ja helmililjojen kauneudesta. Ovat ihana väriläiskä niin sisällä kuin ulkokuistillakin, kunhan vain muistan nostaa ne yöksi sisälle pakkaselta turvaan.


Käsitöitäkin on tullut tehtyä. Neuloin samaisen miehen siskon nuorimmalle tyttärelle (4 ½ kk) myssyn ja lapaset. Myssy on ollut jo kuukausia valmiina, kylläkin päättelemättömänä, mutta tumput jäivät jossain vaiheessa puolitiehen ja ne nyt tikuttelin loppuun.

Myssy
Malli: "Top Down Bonnet with Anime Character by Adrian Bizilia" (Ravelry-linkki), Helloyarn.
Ohje suomeksi täältä.
Lanka: Novita Nalle.
Puikot: Sukkapuikot nr 3,5.

"Omenankukka"
Ohje Lesley Stanfieldin kirjasta "Anna kaikkien kukkien kukkia".
Lanka: Novita Nalle.
Virkkuukoukku nr 3,5.

Tumput
Malli: Oma.
Lanka: Novita Nalle.
Puikot: Sukkapuikot nr 3,5.


Lisäksi puikoilla myös mm. lyhythihainen raglanjakku vaaleanvihreästä Satu-langasta (100 % polyakryylia) kuopukselle aiemmin postaamani mekon kaveriksi. Ohjeen löysin uusimmasta Modasta (2/2010, ohje nr 35).


Ja kaikessa mukana tietysti itseoikeutettu pääsiäismaskottimme "Irma Tipunen".


Huomenna paluu arkeen, mutta "Pääsiäinen jatkua saa..."

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

En "ehtinyt" istuttaa ensimmäistäkään siementä tänä pääsiäisenä.
Luin jostain lehdestä, ja näin oikein kuvankin, että valmiita hienoja, leikattuja rairuoho viljelmiä saa nykyään ostaa VALMIINA.(Miksen minä ole keksinyt ideaa, vaikka tiedän meitä viimetippaihmisiä olevan monia? No, en tietenkään ikinä kerkeisi alkaa ajoissa puutarhahommin).
Ihanaa kumminkin, että joku on aina ajoissa. Se on meikäläiselle nukkutautiselle valtava helpotus.
Nythän saa kaupasta valmiiksi rikottuja kananmunia, valmista lättytaikinaa (tai valmiiks paistettuja lättysiä) valmiiksi muotoiltua raakaa lihamureketta jne. jne.
Toi rairuohosysteemi on kyllä yliveto.
Hyvästi kaikkinaiset dekoratsuunimyöhästymismurheet.

minttu kirjoitti...

Nuo lapaset ja myssy on aivan ihanat!