lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vinkki vekku ja vallu

...piitu; sinikka ja mauri, soittajan lapset; rouva ja sirkka säilä; rouva ja kirsti linssi; ilona verka, vaatturin tytär; torsti kotka, lentäjän poika; tiplu; penni ja jekku...

Ensimmäinen mielleyhtymä: Hullunkuriset perheet. Aivan oikein, mutta kyse on kuitenkin tästä:
Huhu on kauan kulkenut: RONDONELLA tulee... Tuli jo. Uusi käsityölehti on syntynyt ajan henkeen. Se on tullut paremman palvelun vuoksi. RONDONELLA ei tuo kauniita haavekuvia. Se tarjoaa viimeisintä muotia, ajanmukaista ja käyttökelpoista. Oikein mitoitettuna ja kokeiltuna. Valmistettavaksi ja paljon pidettäväksi...

Rondonella 1/1970, Villayhtymä Oy. Vuosikerta(4 numeroa) 6:- (mk), irtonumerot 1:50.


Pulpukka, Liinalintu, Käpylintu, Sinirinta, Punapulmu, Tarantella, Kellukka, Muskula, Turlututu...

VN - VIRKKAUS- JA NEULETYÖT N:o 2 1969, Neovius Oy.


Leppäkerttu, Korento, Kehrääjä, Kimalainen, Pörriäinen, Kerttuli, Kalasiris, Pipsa, Hymy, Nauru, Nyyhky; Virkku, Kosmos, Lepo, Hupi, Kuje...

Eevan käsityöt Syksy 1965 - N:0 3, Kustannus Oy Eeva.


Nuhanenä, Toimelias, Jöröjukka, Nykerö, Pulmunen, Ruusunen, Pulmunen, Punahilkka, Äiti-kulta, Pikkarainen, Muru ja Nökö, Pompo, Nykerö...

Ahkeraliisa - suuri neulemallio 1/1965. Vuosikerta 10:- (mk) (5 numeroa). Irtonumerot 2.50:-.Kodin neuvokki 13: Vauvan pukimet. 1965.


Hauskoja neulemallinimiä. Ihania malleja ja värejä. Mahtavia kuvia. Niiiiiin nostalgista!

Uusia aarteitani, jotka löysin anopin kätköistä ja adoptoin meille. Ehkä ihan pakko neuloa/ommella jotain näistä.

6 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Vanhat käsityölehdet ja -kirjat on kyllä ihania! Varsinkin lapsille niistä saattaa löytää ihan käyttökelpoisia malleja, niissä kun muoti ei tee ihan yhtä rajuja keikauksia.

Karoliina kirjoitti...

Nostalgiaa... Olen noita lehtiä varmaan lapsena selaillut, ovat sen verran tutunoloisia. Voi olla, että jonkun noista olen joskus päälleni pukenut. Upeat värit!

Turre kirjoitti...

Ihania! Ei varmasti VOI olla inspiroitumatta! :)

paperisydän kirjoitti...

Ihastuttavia lehtiä!

Tiina Tee. kirjoitti...

Oi, mitä ihania lehtiä!!

Olen täällä käynyt usein kurkkimassa sen jälkeen kun tavattiin... tunnistat varmaan mut profiilistani :) Iloa kevääseenne!

Sirisan kirjoitti...

Aloitetaan loppupäästä, kun vastaaminen on kestänyt luvattoman pitkään:

Tiina Tee. Tunnistinhan minä ja olen käynyt sinunkin blogiasi kurkkimassa. Kyllä on ihanaa, kun on jo kesä! Oli niin kiva tavata, kutsu on edelleen voimassa!

Paperisydän: Kiitos. Kiva, kun tulit vastavierailulle! Sun blogissa on kans ollut tosi herkullisen näköisiä kirjoja.

Turre: Voi kääk, kun inspiraatiota kyllä olis, mutta voimat ei nyt oikein tahdo riittää. Hiljaiseloa, nääs! Koskas taas kotikonnuille?

Karoliina: Nostalgiaa, tosiaan! Ovat aina kauniita.

-maria-: Samaa mieltä. Samoja vanhoja ohjeita vähän ajan myötä muunnellaan ja laitetaan taas uudestaan jakoon. Selkeät linjat ja ihanat värit!