perjantai 13. maaliskuuta 2009

Tra-lal-la-la-la-lei...

... huomenna on Neulontai! "Kuuma ryhmä" kokoontuu tällä kertaa meillä.

Leivät on leivottu. Kokeilin viimeisimmän Me-lehden (nro 3/2009) tsatsikisämpylöitä ja lisäksi tein samaisen lehden jo aiemmin hyväksi ja herkulliseksi havaitsemaani hiutaleista peltileipää sekä Martan kesäkirjan ohjeella pikapullakakkua, joka on muuten tosi nopea ja hyvä vaihtoehto, jos ei ehdi ihan rehellisiä pullapullia pyöräyttämään. Tuo Martan kesäkirja, samoin kuin Marttojen Penninvenyttäjän keittokirja ovat muuten tosi oivallisia opuksia sekä minunlaisilleni uusavuttomuudesta kohti uusavullisuutta suunnistaville että kokeneemmillekin kokkaajille ja leipureille. Niissä on ruoanlaitto- ja leivontareseptien lisäksi kaikenlaista muutakin hauskaa ja hyödyllistä vinkkiä kokeiltavaksi ja sovellettavaksi. Suosittelen!

Tsatsikisämpylöitä.

Rouheista peltileipää.


Sydämenmuotoinen pikapullakakku.
Joku ryökäle kävi jo nappaamassa siitä palasen tai niitä ryökäleitä taisi kyllä olla useampikin. Tunnustan!

Näitä me siis huomenna mutustelemme ja hörpimme kahvia ja teetä ja neulomme/virkkaamme/rukoilemme/höpötämme niin vimmatusti, niiiin kaun kuin vain jaksetaan. Ihanaa!

Hyvää yötä, Jeesus myötä, eikä unohdeta lähetystyötä! (Punaisesta nutusta loppui lanka kesken aivan viime senteillä, nyt on uusi kerä hankittu ja huomenna kutaisen sen vihdoin loppuun!)

Ei kommentteja: